Från eller till – vad känns bäst?

Jag hör ofta människor beklaga sig över för mycket arbete, fr mycket att göra med barnen, för mycket hushållssysslor etc. Visst det kan ju bli för mycket av vissa saker som t.ex. förkylningar, sorg, stress eller meningslöshet. Det är ju saker som vi uppfattar som negativa, och helst inte vill ha någonting alls av. Men, vad är egentligen problemet med för mycket arbete? Oftast är det att man vill göra annat som t.ex. att vara med vänner och familj, sova mer, ha mer tid för fritidsintressen.

Dock har det stor betydelse hur vi ser på saker och ting. Du får en helt annan känsla om du tänker att du frigör mer tid för det du vill göra i stället för att tänka vad du inte vill.

Måsten tar mer energi än vill och behöver. Måsten föder en känsla av tvång medan vill eller behöver känns lättare eller mer lustfyllt. att vilja bort från något känns tyngre att tänka på än det vi vill uppnå. Jag måste städa, eller jag vill ha rent omkring mig. Det är en viss skillnad i känslan i de båda sätten att uttrycka sig, men det handlar om samma sak.

Vilka måsten har du som du kan byta ut?
Vad vill du ha i stället?
Tänk om, och du ökar din energi!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *